duminică, 12 decembrie 2010

Atelier de restaurare papusi- Repictarea







































Unii dintre voi probabil deja ati auzit de restaurarea papusilor. Acest procedeu presupune diferite tipuri de reconditionare cum ar fi repictarea(repaint), recoaserea parului(reroot), coafarea, reparatiile asupra corpului etc.

Repictarea poate face dintr-o papusa veche sau stricata una complet noua, refacandu-i sau schimbandu-i fizionomia. Ea presupune dupa caz modificarea formei ochilor, a liniei sparncenelor, a culorii buzelor, machiajului samd.

Papusile pe care le vedeti apartin colectiei mele, ele sunt papusi vechi din anii 60-70 si dupa cum observati in pozele din partea stanga marcate "before" adica "inainte" le-am achizitionat in stare foarte proasta.
Repictarea lor a presupus si schimbarea partiala a fizionomiei , se poate vedea in imaginile din dreapta"after" adica "dupa".

Daca aveti papusi stricate care v-ati dori sa fie reconditionate, nu ezitati sa ma contactati!

16 comentarii:

  1. Mie imi place cele mai mult cum a iesit prima, la ea schimbarea e foarte mare. La a doua am refacut doar ceea ce era stricat, ma bucur ca iti place.

    RăspundețiȘtergere
  2. am 2 papusi vechi de aproape 38 de ani. Sunt japoneze, imbracate in costume traditionale de mireasa. Cel mai mult m-ar interesa reconditionarea hainelor lor. Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat pentru raspuns, Ana-Maria Cimpoescu
    PS: cum va pot contacta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma puteti contacta pe adresa de contact a blogului, alyaalya12@gmail.com. Deobicei trebuie sa vad poze cu papusile, sa stiu ce defecte au, ca sa pot spune clar daca ma angajez la a le recoditiona. Imi putei trimite poze si detalii pe aceasta adresa.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos pentru raspuns. fac poze si trimit cat de curand! o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. aveti o pagina de fb? as prefera sa discutam acolo detalii

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma puteți ajuta cu un sfat? Am o păpușă din vinil mâzgălită cu carioca,cum as putea scoate aceste pete,sau cum as putea retusa.? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua as dori sa știu dacă vă mai ocupați de repararea păpușilor am 2 din 1979 și au fost în stare perfecta până acum 5 ani când le-am spălat și nu mai au mâini... Deci as dori sa pot repara mâinile... Mă puteți ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Doresc sa repar papusile bunicii (au cam 100 de ani). Se poate la dvs? Daca da, am nevoie de datele dvs de contact.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,
    Doresc sa repar o papusa.Imi trimiteti un nr de telefon ca sa va contactez.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. As vrea sa repictez o păpușă cum pot lua legătura cu dvs?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua! Am si eu un bebelus din cauciuc, cum erau pe timpuri, pe care mi-as dori sa il reconditionez. Are 38 de ani si e jucaria mea preferata de cand eram copil. Cum as putea proceda si cat m-ar costa? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua am si eu o papusa de reparat. Ma puteti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara, Am 4 papusi carora le-au cazut mainile si picioarele. Doua dintre ele, cand erau puse in pozitia de mers, isi misac si capul la fiecare pas. In plus, rochitele s-au uzat tare. Am nevoie de un numar de telefon ca sa va contactez. Multumesc mult! Papusile au in jur de 55 de ani si sunt aduse din foasta URSS.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bună ziua. Am o papusa bebe care are cel putin 35 ani. As dori sa o dau la restaurat și s-o donez . Se poate ?

    RăspundețiȘtergere